Arne Sierens

Hij werd geboren als zoon van filmrecensent Frans Sierens en groeide op in de Gentse volkswijk Brugse Poort. Hij volgde de opleiding regie aan het RITCS te Brussel, waar hij in 1981 afstudeerde. Arne Sierens was actief bij enkele Gentse theaterhuizen zoals NTG, Arena en Arca. In 1982 richtte hij samen met Jan Leroy de theatergroep De Sluipende Armoede op. Arne Sierens is momenteel actief bij Compagnie Cecilia samen met Johan Heldenbergh.

Arne Sierens won ook verscheidene prijzen voor zijn werk o.a. de Nederlands-Vlaamse Toneelschrijfprijs en de Louis Paul Boonprijs.

In de zomer van 2008 was Arne Sierens samen met Gabriël Rios de centrale gast op Theater aan zee, een 10-daags festival van theater en muziek in Oostende.

Sierens bewerkte ook het Neroalbum Het Rattenkasteel (1948) tot een opera in 1984. Sleen verwees enkele malen naar deze opera in "Nero". In het album "Het Achtste Wereldwonder" (1995-1996) is in strook 91 e.v. een bende actief die zich "De Sluipende Armoede" noemt, toevallig de naam van een theatergezelschap van Sierens